Design a site like this with WordPress.com
Get started

FaceBook biedt gezichtsherkenning aan alle gebruikers

Facebook, de gigant van sociale netwerken, introduceerde de functie van gezichtsherkenning voor het eerst in december 2017. Nu is deze functie uitgerold voor al zijn gebruikers. Het bedrijf heeft echter gezegd dat deze mogelijkheid uitgeschakeld blijft totdat de gebruiker ervoor kiest. Dit betekent dat Facebook een persoon niet op de hoogte stelt dat zijn foto door iemand op internet wordt gebruikt of getagd, tenzij hij toestemming heeft gegeven voor het gebruik van deze functie voor gezichtsherkenning. Als u een gewone gebruiker bent, kunt u contact opnemen met Facebook klantendienst om uw twijfels te verduidelijken.

In december 2017 bood Facebook deze functie aan sommige van zijn gebruikers aan. Maar nu is gezichtsherkenning aangeboden aan alle bestaande en nieuwe gebruikers van Facebook. Personen die deze functie niet in hun account hebben, ontvangen nieuws over de introductie van het bedrijf. Ze krijgen ook de optie om het in of uit te schakelen.

Gezichtsherkenning is een technologie die Facebook gebruikt om zijn klanten te waarschuwen wanneer het gezicht van de klant door het bedrijf op Facebook of elders wordt gedetecteerd. Het maakt niet uit of deze foto is getagd of niet. Deze technologie kan nuttig zijn in gevallen waarin iemand probeert de foto van een andere persoon te gebruiken om zijn profielfoto te maken. Het team van Facebook Nederland is druk bezig zijn gebruikers over deze functie te informeren.

In het recente verleden ontving Facebook klachten van klanten die zich ongemakkelijk voelden vanwege deze technologie. Ze zeiden dat hun aanwezigheid op school, een concert of een openbare plaats gemakkelijk kon worden geverifieerd door gezichtsdetectie. Er zijn zelfs gevallen van politie van veel steden die deze technologie gebruikten in de media aan de oppervlakte gekomen, wat suggereert dat ze het deden in de hoop daders te vangen in strafzaken. Het zal je misschien verbazen dat in sommige steden, zoals Oakland en San Francisco, afdelingen met inbegrip van de politie het gebruik van gezichtsherkenning mogen verbieden. Dit is door de autoriteiten gedaan om de controle door de overheid onder controle te houden.

Gezichtsherkenning is eigenlijk een technologie die zelfs Facebook de laatste tijd in de problemen heeft gebracht. In een class action-rechtszaak die tegen Facebook werd aangespannen in een rechtbank in Illinois; het bedrijf werd beschuldigd van het verzamelen van biometrische gegevens van zijn klanten zonder hun toestemming te krijgen. Gebruikers zeiden dat Facebook de technologie van gezichtsherkenning gebruikte om op onwettige wijze biometrische gegevens te verzamelen. Illinois is toevallig een van de staten waar bedrijven wettelijk verplicht zijn om voorafgaande toestemming van hun klanten te verkrijgen voordat ze biometrische gegevens verzamelen.

Als u een van degenen bent die zich zorgen maakt over hun privacy, kan deze functie van gezichtsherkenning nuttig voor u zijn. In dit tijdperk van cybercriminaliteit en fraude wordt u op de hoogte gebracht door Facebook zodra iemand uw foto overal op internet uploadt met of zonder uw toestemming. Je hebt de mogelijkheid om jezelf in de foto te taggen of de foto te laten verwijderen als deze niet geschikt is. Natuurlijk moet u deze functie eerst in uw Facebook-account inschakelen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: