Schadelijke vaccininhoud op YouTube beheren

Het ontwikkelen van beleid ter bestrijding van medische desinformatie brengt zijn eigen reeks obstakels en compromissen met zich mee. Naarmate er nieuwe informatie naar voren komt, wordt het wetenschappelijke begrip steeds beter en speelt de directe, menselijke ervaring vaak een belangrijke rol in het online debat. Vooral vaccins hebben door de jaren heen tot felle controverses geleid, ondanks constante richtlijnen voor de gezondheidszorg over hun nut. Vandaag breiden we ons YouTube-beleid voor medische verkeerde informatie uit met aanvullende aanbevelingen over momenteel toegediende vaccins die zijn goedgekeurd en gevalideerd door de lokale gezondheidsautoriteiten en de WHO om veilig en effectief te zijn.

Bepaalde soorten medische verkeerde informatie zijn al verboden volgens onze communityrichtlijnen. Content die gevaarlijke remedies promoot, zoals beweren dat het drinken van terpentijn kwalen kan genezen, is lange tijd verwijderd. Toen COVID-19 voor het eerst opdook, bouwden we voort op dit beleid en werkten we samen met experts om tien aanvullende beleidsregels met betrekking tot COVID-19 en medische verkeerde informatie op te stellen. We hebben sinds vorig jaar meer dan 130.000 video’s verbannen wegens het overtreden van onze COVID-19-vaccinatievoorschriften.

We hebben tijdens dit project veel geleerd over het op grote schaal opstellen en handhaven van geavanceerde medische desinformatieregels. We hebben geprobeerd een compromis te vinden tussen onze inzet voor een open platform en de noodzaak om in samenwerking met gezondheidsautoriteiten flagrante gevaarlijke inhoud te verwijderen. We hebben gezien dat misleidende beweringen over coronavirusvaccins overvloeien in verkeerde informatie over vaccins in het algemeen, en het is nu belangrijker dan ooit om het werk dat we met COVID-19 begonnen uit te breiden naar andere vaccins.

Inhoud die ten onrechte beweert dat gelicentieerde vaccins gevaarlijk zijn en chronische gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt dat vaccins de overdracht of contractie van ziekten niet voorkomen, of verkeerde informatie bevat over vacciningrediënten, zal worden verwijderd. Dit omvat inhoud die ten onrechte beweert dat gelicentieerde vaccins autisme, kanker of onvruchtbaarheid veroorzaken, of dat vacciningrediënten vaccinontvangers kunnen volgen. Onze principes zijn niet alleen van toepassing op specifieke routinematige immunisaties zoals mazelen en hepatitis B, maar ook op generieke vaccinclaims.

We hebben samengewerkt met lokale en internationale gezondheidsgroepen en professionals bij het formuleren van dit beleid, net zoals we deden met onze COVID-richtlijnen. Onze nieuwe richtlijn voor bijwerkingen van vaccinaties komt bijvoorbeeld overeen met openbaar beschikbare vaccinmaterialen die worden aangeboden door gezondheidsautoriteiten en worden ondersteund door medische consensus. Deze beleidswijzigingen worden vandaag van kracht en het zal even duren voordat onze systemen de handhaving volledig hebben opgevoerd, zoals bij elke grote wijziging.

Onze nieuwe richtlijnen hebben bepaalde belangrijke uitsluitingen. We zullen inhoud op YouTube blijven accepteren die betrekking heeft op vaccinregelgeving, nieuwe vaccinproeven en eerdere triomfen of mislukkingen van vaccins, gezien het belang van publieke discussie en debat voor het wetenschappelijke proces. Getuigenissen van persoonlijke vaccinaties zijn toegestaan zolang de video geen communityrichtlijnen schendt of het kanaal geen geschiedenis heeft van het promoten van angst voor vaccins.

Dit alles gaat hand in hand met onze voortdurende inspanningen om gezaghebbende gezondheidsinformatie op ons platform te verhogen en consumenten te verbinden met betrouwbare, hoogwaardige gezondheidsinhoud en bronnen.

De beleidsupdate van vandaag is een belangrijke stap in de richting van het aanpakken van verkeerde informatie over vaccins en gezondheid op YouTube, en we zullen over de hele linie blijven investeren in beleid en producten die hoogwaardige informatie bieden aan onze gebruikers en de bredere YouTube-community.Als er een probleem is, neem dan contact met mij op via You Tube Bellen.

Je bent ook Lees meer:-PUBLICEERFOUT BIJ HET EXPORTEREN VAN VIDEO NAAR YOUTUBE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: